Nelson laat zich opnieuw gelden met een goal bij Arsenal

Reacties

Arsenal heeft dinsdag in de vriendschappelijke strijd om de Dubai Super Cup gewonnen van AC Milan. Met een doelpunt droeg Reiss Nelson bij aan het Engelse succes: 2-1.

Nelson laat zich opnieuw gelden met een goal bij Arsenal
© Pro Shots

De 23-jarige Nelson speelde in het afgelopen seizoen op huurbasis voor Feyenoord en krijgt sinds zijn terugkeer regelmatig de kans van Arsenal-trainer Mikel Arteta. De aanvaller deed voor de WK-stop in zeven officiële wedstrijden mee, waarvan twee in de Premier League. Eind oktober was hij nog goed voor twee doelpunten in de 5-0 overwinning op Nottingham Forest.

Nelson hoopt ook in het restant van dit seizoen nog zijn speelminuten te mogen maken en trok dinsdag in ieder geval weer de aandacht van Arteta en zijn staf. Met een van richting veranderd schot maakte de aanvaller de 2-0 in de oefenwedstrijd tegen AC Milan. Martin Ødegaard had de score niet lang daarvoor geopend met een vrije trap.

Milan kwam in de tweede helft nog wel terug tot 2-1, via een rake kopbal van de Engelse verdediger Fikayo Tomori, maar daar bleef het bij. Zo won Arsenal ook zijn tweede oefenduel in Dubai: eerder werd Olympique Lyon al met 3-0 verslagen. De ploeg van Arteta keert nu terug naar Londen, waar nog zal worden gespard met Juventus, voordat op 26 december de Premier League verder gaat. Arsenal, de koploper van de competitie, speelt dan de derby met West Ham United.

Ben White
Bij Arsenal maakte Ben White overigens zijn rentree. De verdediger ging met Engeland naar het WK, maar keerde vroegtijdig naar huis. Er werd toen gecommuniceerd dat dit vanwege privéredenen was; de Britse tabloids kwamen er echter achter dat White het trainingskamp moest verlaten na een ruzie met assistent-bondscoach Steve Holland. Net als White maakte ook Thomas Partey, die met Ghana deelnam aan het WK, dinsdag weer speelminuten in het Arsenal-shirt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.