Britse media onthullen ware reden achter plotseling WK-vertrek White

Reacties

Ben White verliet na de groepsfase van het WK abrupt het trainingskamp van Engeland in Qatar. De Britse media dachten aanvankelijk aan ziekteklachten, maar de 25-jarige verdediger blijkt om heel andere redenen naar huis te zijn gegaan.

Britse media onthullen ware reden achter plotseling WK-vertrek White
© Pro Shots

White kwam de eerste twee groepsduels niet van de bank en ontbrak in het afsluitende groepsduel met Wales in de wedstrijdselectie. De viervoudig international had volgens Sky Sports moeite met zijn reserverol achter John Stones en Harry Maguire en kon moeilijk aarden in de groep. Na een ruzie met assistent-bondscoach Steve Holland barstte de bom.

Volgens The Daily Star bleek White tijdens de teambespreking voor het groepsduel met de Verenigde Staten niet op de hoogte van de sterke en zwakke punten van de tegenstander. Bovendien zou de speler van Arsenal te weinig doen met de informatie over zijn persoonlijke statistieken. Uiteindelijk leidde dat tot een stevige woordenwisseling met Holland.

Terugkeer Sterling
Als gevolg daarvan besloot de FA White op het vliegtuig naar huis te zetten. Zijn ploeggenoten zitten nog in Qatar, want Engeland neemt het zaterdag in de kwartfinale op tegen Frankrijk. Bondscoach Gareth Southgate kan dan weer een beroep doen op Raheem Sterling, die juist is teruggekeerd in het Engelse kamp.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.