Negen VAR-checks voor rust: dit was de zuivere speeltijd bij Spurs - Chelsea

In een soms surrealistische derby diende Chelsea koploper Tottenham Hotspur maandag de eerste nederlaag van het seizoen toe. De clash tussen de Londense clubs stond bol van de VAR-momenten. Dit zijn de opvallendste statistieken.

© Viaplay
Tottenham Hotspur
1 - 4
Chelsea
Chelsea

Dat Chelsea in Noord-Londen met 1-4 wist te winnen, sprong natuurlijk in het oog. Maar met vijf afgekeurde doelpunten, twee rode kaarten en twee blessuregevallen gebeurde er bijna te veel om op te noemen. De arbitrage had het er maar druk mee, want Opta becijferde dat in de Premier League dit seizoen maar twee wedstrijden langer duurde dan de ontmoeting tussen Spurs en Chelsea (111 minuten en 19 seconden).

Dat lag voornamelijk aan de gebeurtenissen voor rust. Michael Oliver had een hotline naar de VAR en moest zich in de eerste helft liefst negen keer (!) laten adviseren door de videoscheidsrechter. Na 56 minuten en 26 seconden klonk uiteindelijk het rustsignaal. De zuivere speeltijd vertelt het werkelijk verhaal. Die bedroeg namelijk 23 minuten en 21 seconden.

Box office
'Ik volg het voetbal bijna veertig jaar en als een neutrale kijker zou ik zeggen dat dit zonder twijfel een van de geweldigste wedstrijden is die ik heb gezien. Dit was absoluut box office en dat is waarom de Premier League by far de beste competitie ter wereld is', verwonderde analist Jamie Carragher zich bij Sky Sports. Collega Gary Neville denkt dat Spurs-manager Ange Postecoglou ondanks de harde nederlaag trots kan zijn op zijn spelers. 'Het was uiteindelijk een geweldige, explosieve en krankzinnige wedstrijd.'

Postecoglou baalde van de VAR-ingrepen, maar bleef kalm na de wedstrijd. De nederlaag tegen Chelsea maakte een einde aan een indrukwekkende reeks van de Australiër, die in eigen huis 52 competitieduels op rij ongeslagen bleef. Die serie begon drie jaar geleden, toen Postecoglou de Japanse club Yokohama F. Marinos onder zijn hoede had.