Negen Super League-verlaters in genade aangenomen

Reacties

De European Club Association (ECA) heeft maandag bekendgemaakt dat negen topclubs die aan het Super League-project wilde deelnemen terugkeren bij de belangenbehartiger van de Europese clubs.

Negen Super League-verlaters in genade aangenomen
© Pro Shots

AC Milan, Arsenal, Chelsea, Atlético Madrid, Internazionale, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur verzochten het bestuur van de ECA om hun in april van dit jaar ingediende ontslagverzoeken, vanwege hun voorgenomen deelname aan de Super League, ongedaan te maken.

De ECA bevestigt maandagmiddag dat de negen clubs na een 'herbeoordeling in de afgelopen maanden' en een 'uitputtend proces over hernieuwde betrokkenheid' weer welkom zijn binnen de 'cyclus 2019-2023'. Juventus, Real Madrid en Barcelona zijn niet opgenomen in de lijst met terugkerende clubs. 'Deze beslissing van het bestuur van de ECA markeert het einde van een betreurenswaardige en turbulente episode voor het Europese voetbal', schrijft de ECA in een statement.

De negen terugkerende clubs hebben volgens de ECA erkend dat het Super League-project niet in het belang was van de voetbalgemeenschap. 'De ECA kan nu verder bouwen aan hernieuwde eenheid en solidariteit om het belangrijke werk voort te zetten dat nodig is om het Europese voetbal te stabiliseren en te ontwikkelen op een moment dat dit het meest nodig is', aldus de belangenbehartiger van de Europese clubs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.