Negen goals in één duel: toen Haaland een bijzonder voorproefje gaf

Reacties

Het is deze zaterdag exact een jaar geleden dat Erling Haaland zich op bijzondere wijze presenteerde aan het grote publiek. De Noorse goalgetter maakte tijdens het duel met Honduras op het WK Onder-20 liefst negen treffers.

Negen goals in één duel: toen Haaland een bijzonder voorproefje gaf
© Pro Shots

Daarmee verzorgde Haaland driekwart van de productie van zijn land, want de Scandinaviërs trokken met 12-0 aan het langste eind. Opmerkelijk genoeg was dat onvoldoende om uitschakeling te voorkomen: als een van de twee slechtste nummers drie vloog Noorwegen eruit in de groepsfase.

Halverwege stond het al 5-0 en had Haaland vier keer gescoord. Honduras liep tegen twee rode kaarten aan, eentje in de 57ste minuut en eentje in de blessuretijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zijn ongekende productie vestigde Haaland een record. Tot die 30ste mei 2019 was Adaílton de meest trefzekere speler geweest in één wedstrijd op het WK Onder-20. In 1997 maakte de Braziliaan er zes tegen Zuid-Korea.

Sindsdien is het snel gegaan met Haaland. De spits maakte in veertien competitieduels voor Red Bull Salzburg liefst zestien goals, waarna hij in de winterstop overstapte naar Borussia Dortmund. Zijn debuut voor BVB is onvergetelijk: als invaller had hij er razendsnel drie gemaakt in de uitwedstrijd tegen FC Augsburg (3-5).

Zeg de naam Haaland en voetbalstatistici worden meteen enthousiast, zoveel knappe reeksen en mijlpalen heeft de Noor nu al neergezet. Zijn meest imponerende prestatie is misschien wel zijn balans in dit Champions League-seizoen: tien doelpunten in acht optredens. Dortmund zal zijn geblesseerde schutter zondag missen, in de uitwedstrijd tegen SC Paderborn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.