Negatieve primeur Benzema bij misstap Real Madrid

Reacties

Real Madrid is zondag in het eigen Estadio Santiago Bernabéu ontsnapt aan een nederlaag tegen laagvlieger Elche. Nadat Karim Benzema een strafschop had gemist, leken de bezoekers de winst mee naar huis te nemen. In de extra tijd bezorgde Éder Militão de Madrilenen alsnog een punt.

Negatieve primeur Benzema bij misstap Real Madrid
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 2
Elche
Elche

In een op een neer golvende openingsfase waren de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg. Na een kwartier begon Vinícius Júnior aan een wervelende solo, maar zijn inzet was niet zo spectaculair als de actie zelf en werd uiteindelijk een makkelijke prooi voor Elche-keeper Édgar Badía. Diezelfde Badía was kort hierna kansloos op een poging van afstand van Toni Kroos, maar het schot van de Duitser verdween naast het doel.

De Elche-defensie had de handen vol aan Vinícius Júnior, die zijn directe tegenstander maar op bleef zoeken. Na een half uur probeerde Helibelton Palacios hem af te stoppen, maar de verdediger haakte zijn been in dat van de Real Madrid-aanvaller en arbiter Ricardo de Burgos Bengoetxea wees onmiddellijk naar de stip.

Benzema
Vanaf elf meter liet Karim Benzema na om zijn ploeg op 1-0 te schieten (zie onder). De poging van de Fransman ging over en met deze misser noteerde Benzema een negatieve primeur in La Liga. Nooit eerder miste de spits een strafschop in de competitie. Al zijn dertien eerdere penalty's schoot hij wél raak.

Daar waar De Koninklijke het meeste overwicht had en de beste kansen creëerde, viel de treffer aan de andere kant. Kort voor rust kopte Lucas Boyé de bal achter Thibaut Courtois uit een voorzet op maat van Fidel Chaves. Na de pauze leken de gastheren opnieuw aan te mogen leggen vanaf de penaltystip na een op het oog forse overtreding van Diego González. Bengoetxea besloot de situatie te herzien op de VAR-monitor, waarna hij terugkwam op zijn beslissing.

Nadat Luka Jovic inviel voor Benzema maakte Real Madrid werk van de gelijkmaker en domineerde de ploeg van Carlo Ancelotti in balbezit, maar kreeg het alsnog het deksel op de neus. Doelpuntenmaker Boyé bediende een kwartier voor het einde de vrijstaande Pere Milla, waarna de schaduwspits van Elche de bal in de linkerbenedenhoek schoot en daarme Courtois kansloos liet.

Comeback
Met nog tien minuten op de klok kreeg Real Madrid alsnog de tweede penalty van de wedstrijd toegediend. Nadat Bengoetxea na een handsbal opnieuw het advies van de VAR nodig had, ging de bal wederom op de stip. De 36-jarige Luka Modric nam zijn verantwoordelijkheid en schoot raak. In de extra tijd was de Elche-doelman kansloos op de kopbal van Militão: uit een voorzet van landgenoot Vinícius Júnior kopte de Braziliaan hard raak en bepaalde daarmee de eindstand.

Door het gelijkspel is het verschil voor Real Madrid met naaste belager Sevilla vier punten, maar waarschijnlijk wordt het geblesseerd uitvallen van Benzema als erger beschouwd door trainer Carlo Ancelotti. De Fransman haakte na een uur af. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.