Nederlandse delegatie van Toulouse houdt weer flink huis

Toulouse heeft woensdagavond in de doordeweekse speelronde van de Ligue 1 flink veel indruk gemaakt. AJ Auxerre werd met duidelijke cijfers opzij gezet. Vier van de vijf doelpunten hadden een Nederlands tintje.

Auxerre
Auxerre
0 - 5
Toulouse
Toulouse

Toulouse kreeg na het WK een keiharde dreun via een 1-6 nederlaag tegen Olympique Marseille, maar daar is het team aardig van hersteld. In de beker werd met 7-1 gewonnen van de amateurs van Lannion en tegen AJ Auxerre werd de tweede Ligue 1-zege op rij geboekt.

Zoals wel vaker waren daar Nederlanders bij betrokken. Branco van den Boomen leverde al in de vierde minuut de assist op de openingstreffer van Fares Chaïbi, zelf kwam de middenvelder nog voor rust tot scoren vanaf de strafschopstip. Omdat Anthony Rouault tussendoor had gescoord, ging Toulouse met een comfortabele 0-3 voorsprong rusten.

In de tweede helft voegde Zakaria Aboukhlal zich bij basisspelers Van den Boomen en Stijn Spierings, spits Thijs Dallinga kwam in het veld toen Van den Boomen juist naar de kant gehaald werd. Toen stond het al 0-4, Aboukhlal werkte een kwartier voor tijd goed af bij de tweede paal. Dallinga zelf maakte het oranjefeest compleet door zich in extra tijd bij de doelpuntenmakers te voegen.

Nantes
Nantes
0 - 0
Olympique Lyonnais

Voor Olympique Lyonnais was de uitwedstrijd tegen FC Nantes ook de terugkeer van Dejan Lovren. De Kroaat stond tussen 2010 en 2013 onder contract in de Franse stad en keerde deze winter terug op het oude nest. Het duel met FC Nantes betekende ook een terugkeer van Nicolás Tagliafico, die zijn eerste competitiewedstrijd sinds het gewonnen WK speelde.

In zijn eerste Ligue 1-wedstrijd sinds 31 maart 2013 hield Lovren meteen de nul met Lyon. Omdat zijn collega's aan de andere kant van het veld niet tot scoren kwamen, bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel voor Lyon.