'Nederlands' Wolfsburg blijft bibberen na verlies in Gladbach

Reacties

VfL Wolfsburg moet nog altijd serieus vrezen voor degradatie uit de Bundesliga. Met Paul Verhaegh en Riechedly Bazoer (foto) in de basis verloor de ploeg van Bruno Labbadia met 3-0 van Borussia Mönchengladbach, dat mag blijven hopen op Europees voetbal.

'Nederlands' Wolfsburg blijft bibberen na verlies in Gladbach

De ontmoeting in het Borussia-Park was voor rust al beslist. Na de vroege 1-0 van Lars Stindl schoot Raffael na een goed halfuur de tweede treffer van de avond binnen. Op slag van rust werd het zelfs 3-0, toen Christoph Kramer alles en iedereen verraste met een razendsnelle en doeltreffende vrije trap. Na de pauze werd Bazoer gewisseld, Wolfsburg - waar Jeffrey Bruma niet bij de selectie zat - kon geen potten meer breken, de ruststand bleek ook de eindstand.

Door de nederlaag is Wolfsburg nog altijd verre van veilig. Het blijft veertiende met dertig punten en heeft nog drie duels te gaan. FSV Mainz 05 en SC Freiburg (de nummers vijftien en zestien) hebben evenveel punten én een wedstrijd minder gespeeld. Mainz gaat zondag op bezoek bij FC Augsburg, Freiburg speelt zaterdag de uitwedstrijd bij Hamburger SV. Gladbach mag door de zege naar boven blijven kijken: plaatsing voor de Europa League blijft een reëel doel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.