Opluchting bij Wolfsburg, De Jong ziet Mainz belangrijk puntje sprokkelen

In de strijd tegen degradatie heeft VfL Wolfsburg drie zeer belangrijke punten bijgeschreven. FSV Mainz 05 hield in een verhit duel concurrent 1. FC Köln op afstand.

SC Freiburg – VfL Wolfsburg 0-2
VfL Wolfsburg heeft eindelijk weer eens het zoet van de overwinning geproefd. De ploeg van trainer Bruno Labbadia, die zaterdag geen beroep kon doen op de zieke Jeffrey Bruma, boekte ten koste van SC Freiburg de eerste zege sinds 28 januari. Het was een cruciaal succes in de strijd tegen degradatie, want dankzij de zege werd de afstand op nummer zestien Mainz vergroot tot twee punten en de achterstand op nummer veertien Freiburg teruggebracht tot één punt.

Wolfsburg kende een bliksemstart. In de tweede minuut brak Daniel Didavi de ban in Freiburg door dankbaar te profiteren van ongelukkig uitverdedigen van Manuel Gulde. Na het doelpunt nam Freiburg het initiatief. Maar het ontbrak de thuisploeg aan de ideeën om de aanvallende intenties ook te laten leiden tot kansen. In de 83ste minuut maakte Didavi een einde aan de onzekerheid van Wolfsburg, waar Paul Verhaegh een basiskracht was en Riechedly Bazoer op de bank bleef. Het leek in de blessuretijd nog spannend te worden nadat scheidsrechter Sascha Stegemann na het raadplegen van de videoarbiter een strafschop had toegekend aan Freiburg. Nils Petersen miste echter van elf meter.

1. FC Köln – FSV Mainz 05 1-1
Nigel de Jong moest bij FSV Mainz 05 wederom genoegen nemen met een plaats op de bank. De middenvelder zag zijn ploeg in het degradatieduel met 1. FC Köln al in de zevende minuut een treffer incasseren. Jonas Hector kopte raak uit een voorzet van Leonardo Bittencourt. De eerste seizoentreffer van de Köln-aanvoerder was een tegenvaller voor Mainz, dat de wedstrijd goed was begonnen. Pas in de tweede helft kwam het antwoord van de gasten, die koud begonnen aan de tweede helft ontsnapten aan de 2-0 na een grote kans voor Simon Terodde en direct daarna toesloegen. Na een voorzet van Giulio Donato bracht Pablo Di Blasis met een fraaie kopbal de 1-1 op het scorebord.

De doelpuntenmaker zorgde in de blessuretijd voor ophef door in een tijdsbestek van één minuut twee keer een gele kaart te incasseren voor een overtreding en vervolgens voor protesteren. Desondanks kreeg Robin Quaison op de valreep een uitgelezen kans de middag van Mainz tot een feest te maken. De invaller miste echter enkele meter voor het doel van FC Köln, dat door het resultaat op zes punten blijft staan van Mainz.

Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC 2-1
Salomon Kalou heeft zich als aanvoerder laten gelden bij Hertha BSC. De voormalig Feyenoorder, die door de degradatie van Vedad Ibisevic tot bankzitter de band om zijn arm geschoven kreeg, zette zijn ploeg in de veertigste minuut op voorsprong. Borussia Mönchengladbach werd na 45 minuten getrakteerd op een fluitconcert en toonde zich na rust van een betere kant. Patrick Herrmann onderstreepte dat in de 54ste minuut met de gelijkmaker en maakte in de 79ste minuut de ommekeer compleet. Thorgan Hazard benutte een strafschop en hield zo de kansen op een Europees ticket intact.