Nederlands VAR-duo brengt Schmidt op het juiste spoor tegen Dallinga en co

Reacties

Roger Schmidt heeft dankzij twee strafschoppen met Benfica afgerekend met de Nederlandse enclave van Toulouse. Mede dankzij het Nederlandse VAR-team kregen de Portugezen een penalty. AC Milan had een eenvoudige avond tegen Stade Rennes.

Nederlands VAR-duo brengt Schmidt op het juiste spoor tegen Dallinga en co
© Pro Shots
Benfica
Benfica
2 - 1
Toulouse
Toulouse

Na ruim een uur voetballen brak Benfica, met voormalig Feyenoorders Fredrik Aursnes en Orkun Kökçü in de basis, de ban met hulp van twee Nederlanders. VAR Pol van Boekel en AVAR Jeroen Manschot zagen een handsbal bij Toulouse en dus ging de bal op elf meter. Dat buitenkansje was aan Ángel Di Maria namens het dominante Benfica wel besteed.

Maar in een van de weinige kansen van de Fransen kwam Toulouse snel daarna op gelijke hoogte. Een bal uit de kluts werd opnieuw ingebracht door Dallinga, die zag dat zijn ploeggenoot Mikkel Desler de gelijkmaker produceerde bij de tweede paal. Invaller Christian Mawissa ging in blessuretijd met zijn tweede gele en dus rode kaart van het veld, toen hij op een Benfica-voet ging staan in zijn eigen zestienmetergebied. Op het moment dat Dallinga en Stijn Spierings al waren gewisseld, ging de bal vanwege die overtreding opnieuw op elf meter. Di Maria bleef rustig en bezorgde Benfica alsnog een late overwinning.

AC Milan
AC Milan
3 - 0
Rennes
Rennes

AC Milan staat met anderhalf been in de achtste finales van de Europa League. In eigen huis was de formatie met basisklant Tijjani Reijnders donderdagavond een flinke maat te groot voor Stade Rennes. Ruben Loftus-Cheek, die de laatste weken sowieso behoorlijk op dreef was voor I Rossoneri, nam de eerste twee goals voor zijn rekening en maakte beide treffers met het hoofd. De eerste bal was een snoeiharde kopgoal en meteen na rust knikte hij een rebound handig binnen.

Omdat Rafael Leao een paar minuten later op heerlijke wijze de derde AC Milan-goal produceerde, lijkt het tweeluik al beslist. De aanvaller stak Theo Hernández weg met een heerlijke hakbal, kreeg de bal terug en schoot zelf vrij binnen. Vlak voor tijd ontsnapte Mahamadou Nagida aan een rode kaart, toen hij Reijnders ongelukkig naar de grond werkte. De Nederlander was er net niet helemaal doorheen waardoor de invaller, die samen met Ludovic Blas controleur Azor Matusiwa en Adrien Truffert kwam vervangen, slechts een gele prent voorgehouden kreeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Do 15 feb.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.