Nederlands talent Adekanye laat zich gelden bij Lazio

Reacties

Bobby Adekanye heeft zijn eerste doelpunt voor Lazio gemaakt. In het met 5-1 gewonnen oefenduel met Al Shabab uit Saoedi-Arabië nam de twintigjarige Nederlandse aanvaller de laatste treffer voor zijn rekening.

Nederlands talent Adekanye laat zich gelden bij Lazio

De wonderlijke carrière van Adekanye kreeg deze zomer nog maar eens een nieuwe wending. Hij speelde in de jeugd al voor Ajax, Barcelona en PSV, voordat hij in 2015 de overstap maakte naar Liverpool. Na vier seizoen in de academy van The Reds werd Lazio een maand geleden zijn nieuwe werkgever. Daar sloot hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen direct aan bij de A-selectie van trainer Simone Inzaghi.

In de zes (allemaal gewonnen) oefenduels die Lazio tot nu toe speelde, kreeg Adekanye ook regelmatig speeltijd. Zo mocht hij tegen US Triestina de hele tweede helft spelen, tegen Virtus Entella deed hij een halfuur mee en in het duel met AFC Bournemouth viel hij in de 76ste minuut in. Tegen SC Paderborn 07 begon hij zelfs in de basis en kreeg hij 68 minuten de kans, alleen in de confrontatie met AC Mantova kwam hij niet in actie.

Woensdag tegen Al Shabab mocht Adekanye halverwege invallen, waarna hij een ruim kwartier voor tijd met een kopbal voor de 5-1 eindstand tekende. De overige goals kwamen van Felipe Caicedo, Jony Rodríguez (de man die naar de kant ging voor Adekanye), Joaquín Correa en Ciro Immobile. Voor de Romeinen begint het Serie A-seizoen op zondag 25 augustus met een bezoekje aan Sampdoria.

In de rubriek De Toekomst van Oranje stelt Bobby Adekanye zichzelf uitgebreid voor:

Volgende halte Adekanye: Spanje, Italië of de Eredivisie?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.