Nederlands paspoort brengt Mokotjo alsnog naar Brentford

Reacties

Kamohelo Mokotjo vertrekt na drie jaar bij FC Twente. De Zuid-Afrikaanse middenvelder heeft een contract tot medio 2020 getekend bij Brentford, de club die hem twee jaar geleden ook al wilde vastleggen. Toen klapte de transfer nog op de werkvergunning van Mokotjo.

Nederlands paspoort brengt Mokotjo alsnog naar Brentford

Mokotjo voldeed destijds niet aan de Engelse voorwaarden dat een speler de laatste twee jaar 75 procent van de interlands voor hun nationale ploeg moeten hebben gespeeld. Inmiddels is dat obstakel uit de weg genomen. De 26-jarige international heeft sinds december een Nederlands paspoort, omdat Feyenoord hem al in 2009 naar Nederland haalde.

Na het mislukken van zijn transfer naar Brentford bleef Mokotjo in verband worden gebracht met een vertrek bij Twente, waar zijn contract nog één jaar doorliep. Een transfer was daarom de beste optie, zo ontvangen de Tukkers nog wat geld voor de speler die in 2014 voor anderhalf miljoen euro overkwam van PEC Zwolle.

Met Mokotjo verliest René Hake een sterkhouder op het middenveld. De Zuid-Afrikaan speelde de laatste drie jaar 105 officiële duels voor Twente, dat in 2015 ook al zaken deed met Brentford. Toen namen The Bees Andreas Bjelland voor 2,5 miljoen euro over. Behalve de Deense verdediger staat ook Florian Jozefzoon onder contract bij de Championship-cub.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.