FC Twente huurt Macedoniër Gjorgjev en laat Mokotjo gaan

Reacties

FC Twente heeft de volgende aanvallende versterking binnen. De Enschedese club huurt de Macedonische vleugelaanvaller Nikola Gjorgjev (19, foto) de komende twee seizoenen van het Zwitserse Grasshoppers. Daar tegenover staat het vertrek van Kamohelo Mokotjo. De Zuid-Afrikaanse middenvelder is in Londen om een overgang naar Brentford FC af te ronden.

FC Twente huurt Macedoniër Gjorgjev en laat Mokotjo gaan

Met Gjorgjev haalt FC Twente een multifunctionele speler binnen die ook op het middenveld uit de voeten kan. In de achttien wedstrijden die hij afgelopen seizoen voor Grashoppers uitkwam in de Super League, speelde Gjorgjev grotendeels als rechtermiddenvelder. De nieuweling zal pas in de loop van de volgende week aansluiten bij de eerste selectie van FC Twente, omdat hij nu nog vakantie viert na zijn deelname met Macedonië aan het EK voor spelers onder 21 jaar.

Gjorgjev werd geboren in Zürich en speelde vanaf de Onder-15 in alle Zwitserse jeugdelftallen. Eind 2016 werd hij international voor Macedonië, het land van zijn ouders. Voor Macedonië speelde hij inmiddels vijf A-interlands. FC Twente heeft een optie tot koop op het talent bedongen.

Mokotjo
Het vertrek van Mokotjo is in zoverre gunstig dat FC Twente nu nog een transfersom voor de 26-jarige middenvelder kan ontvangen. Het contract van de Zuid-Afrikaanse international liep na het komende seizoen af. Mokotjo was afgelopen seizoen een van de sterkhouders in het Twentse elftal waar hij zich tot een van de beste middenvelders van de Eredivisie ontpopte. Bij het in het Championship uitkomende Brentford wordt Mokotjo herenigd met de Deense verdediger Andreas Bjelland, die twee jaar geleden de overstap van FC Twente naar Griffin Park maakte.

Bekijk in ons transferoverzicht alle mutaties bij FC Twente en de andere Eredivisie-clubs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.