'Nederlands' HSV geeft het volledig weg in kraker om promotie

Hamburger SV heeft het donderdagavond helemaal weggegeven tegen VfB Stuttgart. In een rechtstreeks duel met de belangrijkste concurrent in de strijd om directe promotie, gaf de ploeg van Rick van Drongelen en Timo Letschert een 0-2 voorsprong weg. Zelfs een punt zat er niet in.

VfB Stuttgart
3 - 2
Hamburger SV

Halverwege zag het er nog zo goed uit voor HSV. De bezoekers namen na een kwartier de leiding. De Finse aanvaller Joel Pohjanpalo kopte raak nadat een corner van Aaron Hunt bij de eerste paal onbedoeld werd verlengd door Stuttgart-aanvaller Nicolás Gonzalez. Het was de droomstart die de ploeg van trainer Dieter Hecking voor ogen had, in de hoop de tweede plaats (goed voor directe promotie) te verstevigen.

HSV had die zich met twee punten uit de eerste twee duels sinds de hervatting van de Tweede Bundesliga al toegeëigend, omdat Stuttgart twee keer verloor. De Bundesliga-degradant was halverwege hard op weg naar nederlaag nummer drie. Vlak voor rust zette Hunt uit een penalty de 0-2 namelijk op het scorebord. De bal ging op de stip, omdat een kopbal van Letschert tegen de arm van Letschert Stenzel aankwam.

Die verdiende voorsprong gaf HSV na rust echter weer net zo makkelijk uit handen. Meteen na rust zorgde Wataru Endo voor de aansluitingstreffer. De omver geduwde Van Drongelen appelleerde dat er een overtreding op hem was gemaakt, maar dat was tevergeefs. Na een uur incasseerde HSV de gelijkmaker, nadat Stuttgart-spits Orel Mangala na licht contact met keeper Daniel Heuer naar de grond was gegaan. González benutte de penalty.

HSV ging na die tegenvaller meteen weer op zoek naar de winnende treffer en bleef het lang proberen, maar gaf in de slotfase uiteindelijk zelfs het gelijkspel (en dus ook de tweede plek) nog uit handen. Nadat Stenzel vlak voor tijd al de paal had geraakt uit een vrije trap, was het Gonzalo Castro die in de extra tijd na een counter alsnog de 3-2 maakte, tot afgrijzen van Letschert. Want dankzij de eerste zege sinds 22 februari staat Stuttgart weer tweede.