Nederlands feestje voor Cocu en co: doelman Roos de held bij debuut Te Wierik

Reacties

Mike te Wierik heeft zaterdagmiddag zijn officiële debuut gemaakt voor Derby County, de ploeg van manager Phillip Cocu. Dat deed de ex-verdediger van Heracles Almelo en FC Groningen met een ontsnapping in het League Cup-toernooi, na een wedstrijd waarin de Nederlandse goalie Kelle Roos de grote man was.

Nederlands feestje voor Cocu en co: doelman Roos de held bij debuut Te Wierik
© Pro Shots
Derby County
Derby County
ns
0 - 0
Barrow
Barrow

The Rams beginnen over een week aan het nieuwe Championship-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Reading FC, maar zaterdag begon het nieuwe voetbaljaar officieel voor Cocu en co. Dat gebeurde met een wedstrijd in de eerste ronde van het toernooi om de League Cup. Tegenstander was Barrow AFC, dat vorig seizoen promoveerde van de National League naar de League Two, het vierde Engelse niveau, waarmee de club na 48 jaar terugkeerde op het profniveau.

Cocu had vooraf goed nieuws voor twee landgenoten, want naast debutant Te Wierik verscheen ook keeper Roos aan de aftrap. Dat gold niet voor sterkhouders Wayne Rooney (lichte blessure), Martyn Waghorn en Tom Lawrence. De afwezigheid van die drie aanvallende krachten deed zich voelen, want Derby County kon niet echt een vuist maken. Sterker nog: de beste kansen in de eerste voor de bezoekers, die komend seizoen dus twee niveaus lager spelen dan de ploeg van Cocu. Zo moest Roos redding brengen bij een kans voor Dior Angus.

Ook na de pauze werd er niet gescoord, waardoor strafschoppen direct de beslissing moesten brengen op Pride Park. In die serie redde Roos de tweede én derde penalty van Barrow, maar ook de thuisploeg faalde tweemaal vanaf de stip. Uiteindelijk kreeg Roos (die speelde in de jeugd van PSV, Willem II en NEC) toch zijn heldenrol: hij stopte ook de vijfde strafschop van de League Two-club, waarna Morgan Whittaker de beslissende penalty binnenschoot en voor een ontsnapping voor Derby County zorgde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.