Nederlands elftal werkt eerste training af in de hitte van Qatar

Reacties

De spelers van het Nederlands elftal hebben woensdag de eerste training in Qatar afgewerkt. Dat gebeurde onder hoge temperaturen, want de thermometer tikt deze week de 32 graden aan in Doha.

Nederlands elftal werkt eerste training af in de hitte van Qatar

Toch traint Oranje op het heetst van de dag. De spelers meldden zich rond half één lokale tijd voor de training. Bondscoach Louis van Gaal legde tijdens zijn persconferentie uit dat de internationals moeten wennen aan de omstandigheden in Qatar. 'Wij hebben met ons kikkerlandje een nadeel, het is dus niet zo verkeerd om met deze temperatuur te trainen. Al is het door de airco in de stadions een stuk koeler.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Los van de hitte trainde het Nederlands elftal onder perfecte omstandigheden. Het trainingsveld van de Qatar University ligt erbij als een biljartlaken. Van Gaal roemde de faciliteiten tijdens het persmoment voorafgaand aan de training ook al. 'Ik ben hier al eens geweest als coach van Bayern München. Ik weet dat alles hier perfect is geregeld, daar ligt het niet aan. De faciliteiten zijn top, beter kan niet', zei de bondscoach.

Het Nederlands elftal werkt toe naar de eerste groepswedstrijd op 21 november tegen Senegal. Memphis Depay is het voornaamste twijfelgeval voor dat duel. De 28-jarige aanvaller van Barcelona kwam door een blessure al twee maanden niet in actie. Van Gaal liet woensdag nogmaals weten dat de kans klein is dat Memphis tegen Senegal in de basis begint, al traint hij net als Denzel Dumfries wel weer volledig mee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.