Van Gaal hanteert opvallend criterium bij rugnummers: 'Dat is geen grapje'

Reacties

Bondscoach Louis van Gaal onthult met de toegekende rugnummers aan de spelers van het Nederlands elftal niets over zijn gewenste basiselftal. Van Gaal gaf woensdagochtend tijdens een persconferentie in Qatar aan 'op leeftijd' de nummers te hebben uitgedeeld.

Van Gaal hanteert opvallend criterium bij rugnummers: 'Dat is geen grapje'
© Pro Shots
Senegal
Senegal
0 - 2
Nederland
Nederland

Van Gaal stelt dat de toegekende rugnummers niets zeggen over wie er gaat spelen tijdens het WK. De bondscoach maakte de verdeling van de rugnummers dit keer zelf. 'Over het algemeen bespreek ik dat met de spelers, nu niet. Ik heb de spelers een nummer gegeven dat past bij hun leeftijd', verklaarde de bondscoach, die vervolgens de vraag kreeg of hij dat grappend bedoelde.

'Dat is geen grapje. Ik vertel nooit grapjes bij een persconferentie, ik leg uit hoe ik dat gedaan heb', aldus Van Gaal, die doelman Remko Pasveer rugnummer 1 gaf. Dat betekent volgens de bondscoach dus niet dat de Ajacied nu een streepje voor heeft op Justin Bijlow en Andries Noppert. 'Dat heeft te maken met leeftijd, daarom geef ik dat antwoord.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nieuwelingen
Van Gaal heeft inmiddels nader kennisgemaakt met jongelingen Jeremie Frimpong en Xavi Simons, twee nieuwe gezichten bij het Nederlands elftal (met rugnummers 25 en 26). 'Natuurlijk heb ik ze gesproken, dat is bij mij op de eerste dag. Dan worden ze ontboden en mogen ze even praten met mij.'

'Ik maak dan kennis met ze en ik laat ze beelden zien van bij hun club. Dan gaat het erom wat ik wel en niet wil, daar gaat het om. En om het functiepakket voor de posities waar ze kunnen spelen. Dat gaat prima. Het zijn goede jongens volgens mij', besluit Van Gaal.

Wereldtitel
De bondscoach gelooft erin dat hij met Oranje verder kan reiken dan acht jaar geleden in Brazilië, toen Van Gaal met het Nederlands elftal derde werd. 'Ik geloof dat we niet de beste spelers ter aarde in ons team hebben. Maar ik geloof in het team en de tactiek. We kunnen ver komen, maar dan hebben we wel geluk nodig. Ik wil dat de spelers imagineren, daarom spreek ik over wereldkampioen worden. Als je dat kunt inbeelden, kun je het ook op het veld. Wij hebben spelers die het tactische plan perfect uit kunnen voeren', besluit Van Gaal.

Wereldkampioenschap

Stand Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.