'Nederlands' Curaçao freewheelt ook in tweede Nations League-duel

Reacties

Curaçao heeft ook het tweede Nations League-kwalificatieduel simpel gewonnen. Op bezoek bij de Amerikaanse Maagdeneilanden werd het uiteindelijk 0-5, die zege kwam tot stand dankzij veel spelers met een Eredivisie-link.

'Nederlands' Curaçao freewheelt ook in tweede Nations League-duel

De ploeg van bondscoach Remko Bicentini won een maand geleden met 10-0 van Grenada, het op tien na kleinste land ter wereld. Dat leidde op het eiland tot een enorm feest, zo verklapte de keuzeheer een dag later tegenover Voetbal International. Ook vrijdagavond laat (Nederlandse tijd) was er een eenvoudige overwinning, al duurde het een halfuur voordat Curaçao de score had geopend.

Aanvalsleider Rangelo Janga (tegenwoordig spelend bij FK Astana) tikte een van de paal terugspringende bal simpel in een leeg doel, Gevaro Nepomuceno (Oldham Athletic) verdubbelde de voorsprong even later. Zijn schot van afstand leek houdbaar, maar keeper Benny Labadie van de thuisploeg ging gigantisch in de fout en liet de bal glippen: 0-2.

Na de pauze gingen de bezoekers vrolijk door. Leandro Bacuna (Reading) maakte de 0-3 uit een strafschop, de vierde goal was een eigen doelpunt na een voorzet van Cuco Martina (Stoke City, voorheen onder meer FC Twente), de eindstand werd bepaald door invaller Quenten Martinus (Urawa Red Diamonds).

Bicentini koos voor veel spelers met een heden of verleden in Nederland. Eloy Room (PSV) stond op doel, ook Daryl Lachman (PEC Zwolle), Suently Alberto (Sparta Rotterdam), Jurich Carolina (NAC Breda) en Brandley Kuwas (Heracles Almelo) stonden in de basis.

Voor landen in Noord- en Centraal-Amerika steekt de Nations League iets anders in elkaar dan in Europa. Er wordt eerst een kwalificatieronde gespeeld om te bepalen in welke divisies de landen terechtkomen. Curaçao speelt die kwalificatieduels, maar grotere landen als Mexico en de Verenigde Staten niet. De tien beste landen van de kwalificatiereeks plaatsen zich tevens voor de Gold Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.