Bekende namen leiden Curaçao naar monsterzege in Nations League

Reacties

Curaçao is uitstekend begonnen aan de kwalificatie voor de Nations League. De formatie van bondscoach Remko Bicentini won in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) met bekende namen met 10-0 van Grenada, het op tien na kleinste land ter wereld.

Bekende namen leiden Curaçao naar monsterzege in Nations League

Bij rust stond Curaçao nog met 'maar' 3-0 voor door doelpunten van Elson Hooi (ADO Den Haag), Cuco Martina (Stoke City) en Brandley Kuwas (Heracles Almelo). In de tweede helft ging de ploeg van Bicentini los. Rangelo Janga (FC Astana) scoorde drie keer, Leandro Bacuna (Reading) twee keer en Gevaro Nepomuceno (Oldham Athletic) en Ruensley Leuteria (SV Vesta) maakten één goal.

Voor landen in Noord- en Centraal-Amerika steekt de Nations League iets anders in elkaar dan in Europa. Er wordt eerst een kwalificatieronde gespeeld om te bepalen in welke divisies de landen terechtkomen. Curaçao speelt die kwalificatieduels, maar grotere landen als Mexico en de Verenigde Staten niet. De tien beste landen van de kwalificatiereeks plaatsen zich tevens voor de Gold Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.