Nederlanders moeten wachten op ereplek in Hall of Fame

Reacties

Edwin van der Sar, Robin van Persie en Ruud van Nistelrooij worden voorlopig niet opgenomen in de Premier League Hall of Fame. De organisator van de prestigeprijs maakte donderdag bekend dat Sergio Agüero, Didier Drogba, Vincent Kompany, Peter Schmeichel, Paul Scholes en Ian Wright worden toegevoegd aan de schitterende lijst met iconen. Eerder dit jaar kregen ook Wayne Rooney en Patrick Vieira deze eretitel.

Nederlanders moeten wachten op ereplek in Hall of Fame
© Imago

Van der Sar, Van Persie en Van Nistelrooij stonden dit jaar op een shortlist van de Premier League Hall of Fame, maar zijn niet gekozen door fans en een panel. Vorig jaar viel Van Persie ook al buiten de boot, Dennis Bergkamp werd toen wél geïntroduceerd in de Hall of Fame van de Engelse competitie. Hij is vooralsnog de enige Nederlander die door de selectie heen kwam.

Van der Sar, Van Persie en Van Nistelrooij krijgen mogelijk nog een kans om zich in de Hall of Fame te voegen, als er een nieuwe kandidatenlijst bekend wordt gemaakt voor het nieuwe jaar. Zoals gezegd stond Van Persie ook al op de lijst van 2021, toen hij eveneens niet werd gekozen.

De spelers in de Premier League Hall of Fame
Alan Shearer
Thierry Henry
Eric Cantona
Roy Keane
Frank Lampard
Dennis Bergkamp
Steven Gerrard
David Beckham
Wayne Rooney
Patrick Vieira
Sergio Agüero
Didier Drogba
Vincent Kompany
Paul Scholes
Peter Schmeichel
Ian Wright

Buiten de boot gevallen in 2022
Tony Adams, Sol Campbell, Petr Cech, Andy Cole, Ashley Cole, Patrice Evra, Les Ferdinand, Rio Ferdinand, Robbie Fowler, Matt Le Tissier, Gary Neville, Michael Owen, Teddy Sheringham, John Terry, Yaya Touré, Edwin van der Sar, Ruud van Nistelrooij, Robin van Persie en Nemanja Vidic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.