Nederland passeert Denemarken en moet hopen op Portugees falen

Reacties

Oranje had voorafgaand aan deze interlandperiode een extreem kleine kans om nog toe te treden tot Pot 1 bij de WK-loting van 1 april. Nog altijd - ook na de zege op Denemarken - is het realistisch om te verwachten dat Nederland naast een status van groepshoofd grijpt, maar het muizengaatje richting Pot 1 wordt wel steeds groter.

Nederland passeert Denemarken en moet hopen op Portugees falen
© Pro Shots
Nederland
Nederland
4 - 2
Denemarken
Denemarken

België, Brazilië, Frankrijk, Argentinië, Engeland en Spanje hebben een dusdanig grote marge opgebouwd dat zij al kunnen worden ingetekend bij de Pot 1-samenstelling. Ook gastheer Qatar is een van de top seeds.

Daaronder ligt Portugal op pole position. De Zuid-Europeanen zijn groepshoofd als ze dinsdag in de finale van de play-offs afrekenen met Noord-Macedonië. Het hoog geklasseerde Italië is al weggevallen in dat pad en Mexico en de Verenigde Staten deden elkaar de das om door in de nacht van donderdag op vrijdag gelijk te spelen.

Wil Oranje profiteren van een mogelijk Portugees falen, dan moet het Duitsland en Denemarken onder zich houden. Met de overwinning van zaterdag stak Nederland in elk geval de Scandinaviërs voorbij. Oranje stond al boven Duitsland, dinsdag de opponent in Amsterdam. De marges zijn dusdanig klein dat een verliesbeurt tegen Die Mannschaft in dit opzicht fataal is.

De Denen oefenen dinsdag nog tegen Servië en krijgen dan weer de kans hun totaal op te vijzelen. Zo zijn er nog talloze scenario's. De potindeling wordt op 31 maart, daags voor de WK-loting, bekendgemaakt.

Lees op VI PRO meer over de scenario's:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.