Nederland met 'dubbele finale' in uiterst select gezelschap

Reacties

Met het bereiken van de WK-finale door de Oranje Vrouwen is Nederland één van de vier landen die zowel met de mannen als met de vrouwen een eindstrijd van de mondiale eindronde heeft gehaald.

Nederland met 'dubbele finale' in uiterst select gezelschap

(West-)Duitsland flikte het als eerste land. Nadat de mannen de finale in 1954, 1974 en 1990 hadden gewonnen, kwamen de Duitse vrouwen in 1995 ook tot de eindstrijd. Die ging echter verloren tegen Noorwegen, maar in 2003 revancheerden ze zich door de finale van Zweden te winnen. Zodoende werd Duitsland het eerste land dat met beide seksen een wereldtitel won.

Dat is nog altijd een unieke prestatie. Brazilië werd met de mannen vijfmaal wereldkampioen, maar bleef met de vrouwen steken op een verloren finale in 2007. Zweden bereikte ook met de mannen en de vrouwen de WK-finale. Beide gingen verloren tegen respectievelijk Brazilië (1958, 5-2) en Duitsland (2003, 2-1).

Overigens heeft Nederland nu zijn laatste twaalf wedstrijden op een eindronde in winst omgezet, een reeks die natuurlijk werd ingezet op het succesvolle EK 2017.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Groenen grote uitblinker: 'Onvoorstelbaar dat ze bijna Rode Duivel was'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.