Nederland hijgt Rusland in de nek na coëfficiëntenslag

Reacties

Ondanks de uitschakeling van PSV ziet de situatie van Nederland op de coëfficiëntenranglijst van de UEFA er na donderdag niet verkeerd uit. Met Ajax is er nog één deelnemer over, terwijl concurrenten Rusland en België nu al helemaal klaar zijn in Europa.

Nederland hijgt Rusland in de nek na coëfficiëntenslag
© Pro Shots

Nederland keek wat de concurrentie betreft vooral naar de Europa League, waar de nummer acht van de coëfficiëntenlijst omhoog keek naar nummer zeven Rusland en omlaag naar nummer negen België. De Belgen raakten bij de vroege wedstrijden op donderdag Antwerp al kwijt. Het Schotse Rangers was te sterk. Club Brugge leek wel een ronde verder te komen, maar kreeg het deksel op de neus tegen Dinamo Kiev. Rusland zag Krasnodar uitgeschakeld worden en zo zijn zowel de Russen als de Belgen nu al klaar in Europa.

Voor Nederland betekent dat dat Ajax ervoor kan zorgen dat de zevende plek op de coëfficiëntenlijst later dit seizoen wordt overgenomen van Rusland. Ajax pakte door de zege op Lille weer 0,4 punt voor de lijst en PSV won van Olympiakos, wat ook 0,4 punt opleverde. De achterstand op de Russen is daardoor nog maar 0,382. Dat betekent dat één overwinning van Ajax genoeg is om de zevende plek te bemachtigen. De achterstand op Rusland wordt in ieder geval niet meer groter en de voorsprong op België niet meer kleiner.

Als we verderop kijken op de ranglijst zien we dat Portugal de overgebleven twee clubs in de Europa League uitgeschakeld zag worden. Benfica ging over twee duels onderuit tegen Arsenal en AS Roma was te sterk voor Sporting Braga. Oostenrijk is dit seizoen op Europees niveau helemaal uitgespeeld. Tottenham Hotspur kegelde Wolfsberger AC, bekende van Feyenoord, woensdag al uit de Europa League. Donderdag volgde Red Bull Salzburg na de 2-1 nederlaag bij Villarreal.

Land 20/21 Totaal Actieve teams
6. Portugal 9.000 47.949 1/5
7. Rusland 4.333 38.382 0/6
8. Nederland 8.000 38.000 1/5
9. België 6.000 36.500 0/5
10. Oostenrijk 6.700 35.825 0/5
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.