Nederlaag Stewart bij debuut in MLS

Earnie Stewart is zijn loopbaan in de Amerikaanse MLS begonnen met een nederlaag. De voormalige aanvaller van Willem II en NAC Breda verloor met zijn nieuwe werkgever DC United met 3-2 op bezoek bij Kansas City Wizards.

Stewart vormde samen met de jonge Santino Quaranta de voorhoede van de ploeg uit Washington en kon terugkijken op een goede wedstrijd. Uitblinker Marco Etcheverry was betrokken bij beide doelpunten van DC United, dat de Wizards echter in de verlenging de winnende treffer zag realiseren.

Landskampioen LA Galaxy kwam ook in zijn tweede wedstrijd niet tot winst. De ploeg uit Californië speelde gelijk bij Dallas Burn (1-1). Aanvaller Carlos Ruiz, bijgenaamd El Pescadito (de kleine vis), maakte zijn tweede doelpunt van het seizoen voor Galaxy.

Het San Jose Eartquakes van de Amerikaanse WK-ster Landon Donovan begon het seizoen voortvarend met een 2-1 zege op Colorado Rapids. Ook Titelkandidaat Columbus Crew, met Amerikaans international en voormalig Everton-aanvaller Brian McBride in de gelederen, boekte een zege op de eerste speeldag. De ploeg versloeg NY/NJ MetroStars met 1-0.

Bekijk hier al onze video's