NEC-aanwinst Jones onder de indruk van zege op Feyenoord

Reacties

NEC gaf zijn visitekaartje aan doelman Brad Jones af in het laatste duel voor de winterstop, waarin Feyenoord met 3-1 werd verslagen. De keeper prijst de potentie van zijn kersverse collega's.

NEC-aanwinst Jones onder de indruk van zege op Feyenoord

Jones, destijds nog niet bekend met de interesse van de Nijmegenaren, bekeek het duel van de promovendus met Feyenoord als liefhebber. 'Toen zag ik al de mogelijkheden van dit elftal', aldus de Australiër op het clubkanaal. Via landgenoot en goede vriend Brett Holman kreeg de doelman al achtergrondinformatie over de huidige nummer zes van de Eredivisie. Holman speelde tussen 2006 en 2008 voor NEC.

De komst van Jones was noodzakelijk vanwege aanhoudend blessureleed bij keepers Joshua Smits en Hannes Halldórsson en de ontbinding van het contract van Benjamin Kirsten. De belangstelling uit Nijmegen kwam als een verrassing voor de ex-doelman van Liverpool. 'Het telefoontje kwam uit het niets', vertelt Jones, die na een periode bij Bradford City zonder club zat.

De goede klassering in de competitie heeft NEC deels te danken aan de solide defensie. De ploeg van trainer Ernest Faber incasseerde in de eerste seizoenshelft slechts negentien treffers in de Eredivisie. Jones voorziet de verdediging van extra pit. 'Ik ben een aanvallende keeper en heb graag controle over situaties.' Die kwaliteiten zijn mogelijk voor het eerst zichtbaar op 17 januari, dan hervat NEC de competitie met een thuiswedstrijd tegen Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.