NEC ziet Tavsan voorcontract tekenen in Italië

Reacties

Elayis Tavsan lijkt zijn carrière te vervolgen in Italië. De 22-jarige aanvaller van NEC heeft deze week een voorcontract getekend bij Hellas Verona, de nummer achttien van de Serie A. Tavsan kan in de zomer transfervrij overstappen naar de Italiaanse club. Mede daardoor hield trainer Rogier Meijer hem zondag buiten de wedstrijdselectie voor het bezoek aan Feyenoord.

NEC ziet Tavsan voorcontract tekenen in Italië
© Pro Shots

Tavsan trainde zaterdag niet mee en ontbrak dus in De Kuip. NEC meldde dat de aanvaller last had van lichte klachten. Meijer vertelde voor de wedstrijd tegen Feyenoord echter aan ESPN dat er transferperikelen waren. 'Hij vindt het lastig om zich volledig te focussen. Maar als je een transfer wil maken, moeten drie partijen het eens worden en dat is niet het geval. Dan baal ik er wel van dat hij hier niet is.'

Na de wedstrijd bleef NEC erbij dat Tavsan last had van hamstringklachten. De transferperikelen speelden echter ook mee. Tavsan is op weg naar de uitgang bij NEC en de vraag is alleen nog wanneer hij die uitgang bereikt. Het contract van de rechtsbuiten loopt in de zomer af. NEC deed onlangs twee pogingen om de verbintenis te verlengen, maar Tavsan hapte niet toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voorcontract
Eerder deze week tekende Tavsan dus een voorcontract in Italië om in de zomer over te stappen. Hellas wil hem al langere tijd overnemen en wil in de zomer transfervrij toeslaan. Tavsan wil zijn toekomst verbinden aan de Serie A-club, al was er ook elders genoeg interesse in de vleugelaanvaller.

Volgens berichten uit Italië wil Hellas deze winter ook nog een poging wagen om Tavsan per direct over te nemen, maar NEC ontving tot nu toe nog geen bod van de club. Dat kan tot het einde van de transferperiode nog gebeuren. NEC kan zo voorkomen dat Tavsan in de zomer gratis de deur uitloopt, maar is niet van plan om de aanvaller tegen elk aannemelijk bod te verkopen. Als er niets gebeurt, stapt Tavsan in de zomer over.

Met huurling Yvandro Borges Sanches heeft NEC mogelijk al een opvolger van Tavsan in huis:

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.