NEC weer onderuit tegen rivaal Vitesse: 'Dit is ongelooflijk'

NEC was vooraf de favoriet voor de Gelderse derby tegen Vitesse, maar bleef zondag gedesillusioneerd achter in De Goffert. De aartsrivaal uit Arnhem won dankzij twee late goals met 1-3 in Nijmegen. NEC bleef voor de zevende keer op rij zonder zege in de derby.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 3
Vitesse
Vitesse

'Ik kan nu van alles zeggen, maar ik baal vooral van de nederlaag', vertelde Bram Nuytinck. 'Eigenlijk hadden we deze wedstrijd gewoon moeten pakken. In de eerste helft speelden we best prima, maar zij zakken helemaal in en lieten ons het spel maken. We creëerden vier grote kansen, maar we scoorden niet. In de tweede helft hebben zij geen kans gehad. Wij ook niet, maar we waren wel continu in de aanval. Dat gevoel had ik tenminste. Zij zakten totaal in en maakten het heel klein. Dat is lastig om doorheen te voetballen.'

Nuytinck deelde zelf ook mee in de malaise bij NEC. Bij de openingstreffer van Marco van Ginkel had de Nijmeegse defensie al het nakijken. De captain van Vitesse kopte vrijwel ongehinderd raak. In de slotfase van de tweede helft ging het opnieuw fout toen Dominik Oroz kopte uit een vrije trap van Mica Pinto. Het was een van de weinige Arnhemse wapenfeiten in de tweede helft.

'Dit is eigenlijk ongelooflijk', vervolgde Nuytinck. 'Bas (Dost, red.) zei het net ook terecht in de kleedkamer: het is verschrikkelijk dat we hebben verloren, want wij horen hier gewoon te winnen. We hebben het betere van het spel gehad en meer kansen gecreëerd. Wij moeten hier gewoon winnen. Ja, natuurlijk doet dat extra pijn. Als je helemaal wordt weggetikt en terecht verliest, dan had ik hier met een ander gevoel gestaan dan nu.'

Lees later op de zondag op VI PRO meer over de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse.