NEC wast Jong Ajax de oren

Vorig jaar maakte Jong Ajax nog indruk door in de Amstel Cup een hele rits eredivisieploegen te verslaan, om in de halve finale maar nipt te stranden op FC Utrecht. NEC maakte donderdag op het Helderse Maritiem toernooi echter korte metten met de Amsterdamse beloftes: 5-1.

Ajax 2, met onder anderen Nikos Machlas, Cedric van der Gun en Ferdi Vierklau in de gelederen, kwam er in de kop van Noord-Holland nauwelijks aan te pas. Vooral voor rust speelde de ploeg van trainer Johan Neeskens erg goed voetbal. Frank Demouge opende de score al na tien minuten, na een fraaie actie van Youssouf Hersi. Weer tien minuten later scoorde de ex-Ajacied zelf: 2-0. Op aangeven van Dennis de Nooijer, was het opnieuw Demouge die er op slag van rust 3-0 van maakte.

Uit een solo deed Ajax via Nikos Machlas kort na de pauze nog even wat terug, maar vervolgens was het weer NEC wat de klok sloeg, al was het Nijmeegse spel niet zo flitsend als in de eerste helft. In de 63e minuut zorgde Dennis de Nooijer voor de mooiste goal van de wedstrijd, door de bal onhoudbaar in de kruising te mikken. Ferdi Vierklau maakte de Amsterdamse malaise compleet: hij schoot in eigen doel, 5-1.

In het tweede duel op het Helderse Maritiem-toernooi, kende AZ weinig moeite met de plaatselijke selectie. De Alkmaarse profs wonnen door doelpunten van Ali Elkhattabi, Robin Nelisse, Peter Wijker en Kenneth Perez.