NEC-spits Dost blijft voor verder onderzoek in ziekenhuis

Bas Dost blijft de komende dagen in het ziekenhuis voor nader onderzoek naar zijn gezondheid. De spits van NEC zakte zondag tijdens de wedstrijd tegen AZ in elkaar. De oorzaak daarvan is nog altijd niet bekend.

NEC-spits Dost blijft voor verder onderzoek in ziekenhuis
© Pro Shots

Dost bracht de nacht door in een ziekenhuis in Alkmaar, waar hij zondag direct naartoe werd gebracht. De aanvaller was bij kennis toen hij per brancard van het veld werd gebracht en bracht zelfs nog een boodschap over aan de spelers van NEC. Later liet hij ook via de kanalen van de Nijmeegse club weten dat het goed met hem ging.

Het is dus nog niet bekend wat er precies met Dost aan de hand is. De 34-jarige speler verblijft in het ziekenhuis in Alkmaar en staat onder controle van de artsen. In de loop van de week wordt er meer nieuws verwacht over zijn situatie en zijn herstel.

Uitspelen
De KNVB zoekt ondertussen naar een datum om het restant van AZ-NEC uit te spelen. In Alkmaar moesten nog enkele seconden van de reguliere speeltijd plus vijf minuten extra tijd gespeeld worden toen Dost naar de grond ging. Waarschijnlijk wordt pas later deze week bekend wanneer de Nijmegenaren opnieuw moeten afreizen naar het AFAS Stadion. NEC leidde met 1-2 toen de wedstrijd werd stilgelegd.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC