Emotionele Van Schaik: 'Dost wilde nog wat tegen de spelers zeggen'

Reacties

Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC heeft een kleine update gegeven over de situatie van spits Bas Dost, die ineenzakte in de slotfase van de wedstrijd tegen AZ. Dost is weer bij kennis en naar een ziekenhuis vervoerd.

Emotionele Van Schaik: 'Dost wilde nog wat tegen de spelers zeggen'
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Bij het ingaan van de extra tijd ging het mis in Alkmaar, toen Dost zonder tegenstander in de buurt naar de grond ging. Meteen kwam de medische staf van AZ en NEC in actie, de spelers op het veld vormden een muur om de liggende Dost heen. Enkele minuten later was Dost weer bij kennis en werd hij van het veld gedragen per brancard. Via een opgestoken hand liet Dost weten dat het weer beter met hem ging.

Van Schaik verscheen na het verschrikkelijke moment voor de camera van ESPN en kon zijn emoties maar moeilijk bedwingen. De directeur van NEC vernam zelf dat het beter ging met Dost. 'Ik heb hem in de ogen gekeken. Hij ging rechtop zitten toen zijn vader erbij was, Dost wilde ook nog wat tegen de spelers zeggen. Dat was voor ons heel heftig, maar het was goed voor de jongens.' De vader van Dost was aanwezig bij de wedstrijd en werd op verzoek van Dost van de tribune gehaald. 'Hij wilde ook zijn vrouw bellen. Dat dit kon, is al heel wat.'

Het was voor NEC al vrij snel duidelijk dat de wedstrijd tegen AZ niet uitgespeeld ging worden. Van Schaik: 'Het was muisstil in de kleedkamer. We konden echt niet meer voetballen. Het is super hoe AZ meewerkt, hier hoef je geen discussie over te hebben. Ik vond het ook mooi hoe het stadion reageerde, dat is dan het mooie aan voetbal.'

'Laten we hopen dat hij weer wat aansterkt', gaat Van Schaik verder. 'Dit is onwerkelijk. Voetbal is niet meer belangrijk natuurlijk, dit heeft echt veel indruk gemaakt. Bas is in goede handen, dat is het allerbelangrijkste.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.