NEC polst Schöne voor sensationele terugkeer

Reacties

NEC heeft Lasse Schöne gepolst voor een terugkeer. De Nijmeegse promovendus hoopt met de 35-jarige Deen de Eredivisie in te gaan.

NEC polst Schöne voor sensationele terugkeer
© Pro Shots

Schöne heeft een aflopend contract bij SC Heerenveen, dat hem afgelopen winter terughaalde naar de Eredivisie. Het gepromoveerde NEC hoopt nu dat de routinier op het hoogste niveau in Nederland actief wil blijven en heeft de gesprekken geopend. Een terugkeer in Nijmegen is echter niet de enige optie die de transfervrije Schöne heeft. Er lopen gesprekken met meerdere clubs.

Schöne speelde tussen 2008 en 2012 ook al vier seizoenen voor NEC, dat hem destijds overnam van De Graafschap. Na 33 goals in 125 duels (waaronder zeven wedstrijden in het UEFA Cup-toernooi in het seizoen 2008/09), pikte Ajax de Deen transfervrij op. In 2019 volgde een vertrek naar Genoa. Toen Schöne daar in een uitzichtloze situatie terechtkwam, streek hij neer in Friesland.

SC Heerenveen sprak in een eerder stadium de intentie uit om nog met Schöne rond de tafel te gaan om de toekomst te bespreken. Aangezien de club met Joey Veerman, Tibor Halilovic, Rodney Kongolo, Syb van Ottele, Rami Hajal en Siem de Jong al de nodige middenvelders onder contract heeft staan, wordt zijn aanblijven echter niet als de hoogste prioriteit gezien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer NEC
Meer over NEC
Meer L. Schöne
Meer over L. Schöne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.