NEC kiest noodgedwongen voor thuiswedstrijden in lege Goffert

Reacties

NEC werkt de thuiswedstrijd tegen FC Groningen en SC Heerenveen toch af in het Goffertstadion. De zoektocht van de Nijmeegse club naar een alternatieve locatie was niet succesvol. NEC kiest nu noodgedwongen voor de optie om tweemaal thuis te spelen zonder publiek. 'We kunnen niet anders', zegt algemeen directeur Wilco van Schaik.

NEC kiest noodgedwongen voor thuiswedstrijden in lege Goffert
© Pro Shots

Vlak na de Gelderse derby tegen Vitesse stortte een deel van het uitvak in De Goffert in toen daar springende Arnhemse fans stonden. Door die gebeurtenis werd het stadion door de gemeente gesloten, terwijl een ingenieursbureau onderzoek doet naar de oorzaak. NEC leek daardoor voorlopig niet in het eigen stadion te kunnen spelen.

De zoektocht naar een alternatieve locatie verliep moeizaam. In veel gemeentes waren de Nijmegenaren niet welkom vanwege de rellen na het duel met Vitesse. De meeste clubs vonden het prima, maar burgemeesters wilden hun handen daar niet aan branden. Zo vielen Venlo, Doetinchem en Den Bosch af.

Door de moeizame zoektocht werd spelen in een lege Goffert toch weer een optie. 'Uiteraard is het spelen in een leeg stadion niet hetgeen wat de Nijmeegse voorkeur geniet. Desalniettemin liggen de stadions van de clubs waarmee NEC nog in gesprek is allemaal op tenminste anderhalf uur rijden van Nijmegen', meldde NEC vorige week.

Voorlopig speelt NEC dus in een leeg stadion. Tegen Vitesse was het stadion nog uitverkocht. Toch pakten de Nijmegenaren dit seizoen in uitwedstrijden beduidend meer punten dan thuis. In eigen huis schreef NEC vier punten bij en na de knappe zege bij FC Twente staat de ploeg in uitduels al op tien punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De resterende thuiswedstrijden van NEC in 2021:

Zo 31 okt. 2021

Za 6 nov. 2021

Vr 26 nov. 2021

Zo 12 dec. 2021

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.