NEC is nergens welkom en zet in op thuisduels in leeg stadion

Reacties

NEC houdt er rekening mee dat het zijn eerstvolgende thuiswedstrijd(en) in een leeg stadion moet gaan spelen. De Nijmegenaren zijn er na meerdere gesprekken met verschillende clubs en gemeenten nog niet in geslaagd om een andere locatie te vinden voor de thuisduels.

NEC is nergens welkom en zet in op thuisduels in leeg stadion
© Pro Shots

Afgelopen zondag, na de verloren derby met Vitesse, stortte de tribune waarop de uitsupporters zaten in. Omgevingsdienst ODRN heeft in de samenspraak met de eigenaar van De Goffert, de gemeente Nijmegen, besloten dat het stadion voorlopig moet worden gesloten.

NEC is daarom op zoek naar een oplossing voor zijn thuiswedstrijden. De Nijmegenaren hoopten te kunnen uitwijken. 'Maar met de gebeurtenissen van afgelopen weekend in het achterhoofd staat NEC er momenteel niet goed op bij meerdere gemeenten', schrijft de club. 'De locaties waar NEC haar wedstrijden hoopte te spelen haakten om diverse redenen één voor één af.' De kans dat de Nijmegenaren afreizen naar Duitsland is nihil.

'NEC legt de focus voor nu op een optie die eerder onmogelijk leek: spelen in het eigen Goffertstadion, maar zonder publiek', baalt NEC. 'Daarover is de club momenteel in gesprek met de gemeente. Uiteraard is het spelen in een leeg stadion niet hetgeen wat de Nijmeegse voorkeur geniet. Desalniettemin liggen de stadions van de clubs waarmee NEC nog in gesprek is allemaal op tenminste anderhalf uur rijden van Nijmegen. De club is zich bewust dat dit eveneens geen gewenste situatie is voor haar supporters en businessleden.'

NEC speelt aankomende zondag een uitwedstrijd, tegen FC Twente. De eerstvolgende thuiswedstrijd die op het programma staat is volgende week zondag tegen FC Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.