NEC kan sterkhouder Sandler langer aan zich binden

Reacties

De kwaliteiten van Philippe Sandler bij NEC vallen steeds meer op nu de Nijmeegse ploeg in vorm is en de halve finale van het KNVB-bekertoernooi heeft bereikt. De club weet dat Sandler in goede vorm niet lang te behouden is, maar heeft wel een belangrijke troefkaart in handen. NEC blijkt immers een optie te hebben om het contract van de verdediger met een jaar te verlengen.

NEC kan sterkhouder Sandler langer aan zich binden
© Pro Shots

NEC legde Sandler in de zomer van 2022 transfervrij vast, nadat hij was vertrokken bij Feyenoord. Toenmalig technisch directeur Ted van Leeuwen gaf de verdediger een driejarig contract en NEC maakte geen melding van een optie, maar blijkt die wel te hebben. Carlos Aalbers, de opvolger van Van Leeuwen, bevestigt berichtgeving in lokale media daarover aan VI.

NEC kan het tot medio 2025 lopende contract van de 26-jarige Sandler dus met een jaar verlengen en is van plan om dat in de toekomst te doen. Niemand in Nijmegen zal verwachten dat de sterkhouder die verbintenis uitdient, maar richting komende zomer biedt dat de Nijmegenaren wel meer houvast. Als Sandler nog twee jaar vastligt, is de noodzaak om te verkopen minder groot. Dat versterkt de onderhandelingspositie van NEC.

Na de recordverkoop van Magnus Mattsson is de verwachting dat NEC in de zomer opnieuw veel geld gaat binnenhalen met transfers. Bijvoorbeeld met Sandler, maar ook iemand als Dirk Proper is in trek bij verschillende clubs. De 21-jarige middenvelder is nog in gesprek met NEC om zijn contract, dat tot de zomer van 2025 loopt, te verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.