NEC houdt rekening met zomers vertrek van smaakmaker Mattsson

Reacties

Magnus Mattsson is met acht goals en vijf assists tot nu toe de grote man bij NEC. De Nijmeegse club houdt er echter ook rekening mee dat de Deense smaakmaker komende zomer vertrekt. Contractonderhandelingen tussen NEC en Mattsson waren nog niet succesvol.

NEC houdt rekening met zomers vertrek van smaakmaker Mattsson
© Pro Shots

Mattsson ligt nog tot het einde van het seizoen vast bij NEC, dat een optie heeft om het contract van de Deen met een jaar te verlengen. De club is van plan om dat te doen, maar wil de verbintenis het liefst openbreken en met meerdere jaren verlengen. Mattsson en zijn management zijn echter nog niet op die aanbieding ingegaan.

Als Mattsson na het verlengen van de optie in zijn contract tot de zomer van 2025 vastligt, zal NEC komende zomer alsnog een transfer moeten overwegen. Zo kan de Nijmeegse club een transfervrij vertrek over anderhalf jaar voorkomen. Concrete interesse is er vooralsnog niet geweest voor Mattsson.

Carlos Aalbers.
© Pro Shots
Carlos Aalbers.

Proper
Technisch directeur Carlos Aalbers van NEC hoopt daarnaast op de handtekening van Dirk Proper. De 21-jarige middenvelder verlengde zijn contract begin dit jaar nog tot medio 2025, maar NEC wil hem langer binden. Proper staat in de belangstelling van meerdere clubs in binnen- en buitenland. De verwachting is dat ook hij komende zomer een volgende stap gaat maken.

Aalbers zal in de winter een nieuwe poging wagen om het centrum van de defensie van NEC te versterken. De td slaagde er in de zomer niet in om een extra optie vast te leggen. Afhankelijk van de situatie van Bas Dost gaat NEC ook op zoek naar een spits. Het is vooralsnog niet duidelijk of Dost nog terugkeert op het veld. NEC zoekt daarnaast al naar spelers voor volgend seizoen, die in de winterstop kunnen worden aangetrokken om zo een half jaar te wennen.

Lees in de nieuwe VI en vrijdag op VI PRO een uitgebreid interview met Magnus Mattsson, die vertelt over zijn opleving bij NEC, het opvolgen van Oussama Tannane en zijn andere grote passie: muziek.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.