NEC presenteert Sandler na minutieuze keuring: 'Groot, snel, elegant'

Reacties

NEC heeft de komst van Philippe Sandler afgerond. De centrale verdediger is transfervrij aangetrokken en heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan de club uit Nijmegen. Hij was het afgelopen half jaar actief bij Feyenoord, dat ervoor koos om de optie op een langer verblijf niet te lichten. Eerder maakte VI al melding van de transfer.

NEC presenteert Sandler na minutieuze keuring: 'Groot, snel, elegant'
© Pro Shots

De 25-jarige Sandler kon op zoek naar een nieuwe werkgever en heeft die gevonden in NEC. Na het vertrek van Rodrigo Guth en Cas Odenthal was trainer Rogier Meijer op zoek naar defensieve versterking. Technisch directeur Ted van Leeuwen noemt Sandler 'een van de meest getalenteerde en veelzijdige verdedigers van Nederland'. 'Groot, snel, elegant, intelligent, kopsterk en uitmuntend aan de bal', somt Van Leeuwen op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sandler worstelde de afgelopen jaren met blessureleed, weet Van Leeuwen. Het was voor NEC dan ook belangrijk om zijn fysieke gesteldheid te peilen. 'De medische staf van NEC heeft na een minutieuze keuring het licht met overtuiging op groen gezet: de schade is niet blijvend en via een uitgekiend programma moet Philippe binnen afzienbare tijd speelklaar zijn. Voor NEC een geweldige acquisitie. Voor nu en de toekomst.'

Sandler doorliep de jeugdopleiding van Ajax en stapte in de zomer van 2016 over naar PEC Zwolle. Na twee seizoenen verdiende hij een transfer naar Manchester City, dat hem verhuurde aan Anderlecht, Troyes en Feyenoord. 'De komende weken staan voor mij in het teken van honderd procent fit worden, zodat ik daarna van waarde kan zijn in de groep', vertelt hij zelf. 'Ik heb ontzettend veel zin om weer aan de slag te gaan en kijk uit naar de wedstrijden bij NEC.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.