NEC in blessuretijd naast De Graafschap

Een status quo op De Vijverberg: De Graafschap en NEC speelden gelijk waardoor de thuisploeg in de middenmoot blijft op ruime van afstand van NEC en de vijf andere degradatiekandidaten van de Eredivisie: 1-1.

Op De Vijverberg werd vooral om elke meter gestreden en daarna pas gevoetbald. Beide elftallen gunden elkaar geen enkele ruimte, waardoor het aantal kansen in deze Gelderse derby beperkt bleef.

Toch waren ze er wel, goede mogelijkheden. Het verschil tussen beide ploegen zat hem lange tijd in de efficiëncy. Waar NEC de bal (zoals zo vaak dit seizoen) maar niet in het doel kreeg, lukte het De Graafschap wel. In de zestigste minuut ontsnapte Berry Powel, die Lasse Schöne vond. De Deense middenvelder schoot de bal vanaf zestien meter beheerst onder doelman Gábor Babos door in het Nijmeegse doel.

Bij NEC had Jeremain Lens de betere mogelijkheden. De aanvaller omspeelde zelfs doelman Jim van Fessem, maar zag dat Stephan Keller de bal nog voor de doellijn keerde. Zo leek NEC op de vierde nederlaag in successie af te stevenen, totdat Youssef El-Akchaoui in de negentigste minuut alsnog een vrije trap achter doelman Van Fessem streepte: 1-1. De keeper leek daarbij een inschattingsfout te maken.

Met negentien punten uit vijftien duels bezet De Graafschap de elfde plaats met een voorsprong van zeven punten op nummers dertien, veertien en vijftien, repectievelijk NEC, Sparta Rotterdam en VVV-Venlo.