NEC evenaart clubrecord bij eenvoudige overwinning op FC Volendam

NEC heeft zaterdagavond een overtuigende overwinning geboekt op FC Volendam. De Nijmegenaren namen in de tweede helft afstand van de ploeg van trainer Wim Jonk. NEC komt door de zege op de negende plaats.

N.E.C.
N.E.C.
3 - 0
FC Volendam
FC Volendam

Volendam werd al vroeg in de wedstrijd dreigend, maar alleen voor NEC-doelman Jasper Cillessen haalde Calvin Twigt niet op tijd de trekker over en werd achterhaald door Bart van Rooij. Na de misser van Twigt nam NEC het heft in handen in De Goffert. Met name Elayis Tavsan was dreigend voor NEC, maar in drie instanties schoot hij niet met scherp.

De grootste kans van de eerste helft kwam op naam van Magnus Mattsson. De Deen kopte op aangeven van Souffian El Karouani in kansrijke positie op de handen van Volendam-doelman Filip Stankovic. In de rebound werd een schot van Dirk Proper voor de doellijn weggekopt door Xavier Mbuyamba. Cillessen kreeg voor rust nog een hard schot te verwerken van Francesco Antonucci. Eerder in de wedstrijd vroeg NEC tevergeefs bij arbiter Sander van der Eijk om een penalty nadat Oussama Tannane onderuit ging in het strafschopgebied na een hoog been van Benaissa Benamar.

Ban gebroken
Na een klein uur wist NEC aan de leiding te komen via Iván Márquez. Na een corner van Lasse Schöne belandde de bal via het hoofd van Philippe Sandler voor de voeten van de Spanjaard, die van dichtbij de openingsgoal maakte. Acht minuten na de 1-0 vergrootte NEC de voorsprong. Na een steekpass van Tannane schoof Landry Dimata al struikelend zijn zesde Eredivisie-treffer van het seizoen binnen: 2-0.

Met invaller Henk Veerman in de ploeg, al ingevallen voor de tweede NEC-goal, kwam er geen Volendam-offensief in Nijmegen, maar vijf minuten voor tijd was Gaetano Oristanio nog wel dicht bij de gelijkmaker. Een venijnige uithaal van de Italiaan ging voorlangs. In de extra tijd bepaalde NEC-invaller Pedro Marques de eindstand op 3-0. De Portugees werd diep gestuurd en tikte van dichtbij raak. Voor NEC betekent de zege een evenaring van een clubrecord uit 1990: de Nijmegenaren zijn elf thuisduels op rij ongeslagen.