NEC en Oversier per direct uit elkaar

Reacties

Remco Oversier vertrekt met onmiddellijke ingang als technisch directeur bij NEC. Een verschil van inzicht is de aanleiding voor de breuk met de directeur die de afgelopen tijd al onder vuur lag in Nijmegen.

NEC en Oversier per direct uit elkaar

'Binnen NEC hebben we een duidelijk beeld van wat wij van de technische afdeling verwachten en hoe wij tot prestaties zouden moeten komen', zegt Ron van Oijen, voorzitter van de raad van commissarissen. 'Dit kwam niet langer overeen met de visie van Remco, waardoor we uiteindelijk in overleg hebben besloten uit elkaar te gaan.'

Oversier trad in de zomer van 2017 aan als technisch directeur van NEC. Hij kwam toen over van RKC Waalwijk. Onder zijn leiding slaagde de Nijmeegse club er niet in terug te keren in de Eredivisie. Oversier stelde Adrie Bogers aan als hoofdtrainer, maar zette hem vervolgens in de winterstop terug tot assistent om Pepijn Lijnders als nieuwe hoofdtrainer te kunnen aanstellen. De van Liverpool overgekomen oefenmeester deed het minder goed dat Bogers en nam na de mislukte play-offs in mei afscheid.

Ook dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen verloopt teleurstellend voor NEC. Oversier haalde mede met de hulp van investeerders van de Nijmeegse club dure spelers als Joey van den Berg en Rens van Eijden en stelde Jack de Gier aan als nieuwe trainer. NEC won afgelopen vrijdag na weken malaise overtuigend van FC Volendam (5-1), maar staat desondanks op een teleurstellende negende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.