NEC en Almere City aangewezen als testclubs voor wedstrijd met publiek

Reacties

In de Keuken Kampioen Divisie zullen volgende maand twee competitiewedstrijden weer met publiek gespeeld gaan worden. NEC en Almere City zijn aangewezen voor de zogeheten testduels.

NEC en Almere City aangewezen als testclubs voor wedstrijd met publiek
© Pro Shots

In een eerder stadium werd al bekendgemaakt dat de voetbalsport een uitzonderingspositie heeft verkregen en dat er getest mag worden met een beperkt aantal supporters. NEC en Almere City zijn de testclubs, zo meldt eerstgenoemde op de officiële website. NEC gaat, zoals het er nu naar uitziet, zijn thuiswedstrijd tegen De Graafschap op 21 februari afwerken met 1500 fans op de tribunes.

Dinsdag zijn de voorwaarden bekendgemaakt. De supporter die naar de wedstrijd wil komen moet zich zowel voor als na de wedstrijd testen op COVID-19. Voorafgaand aan de wedstrijd zal er ook nog temperatuur gemeten worden, mogelijk gevolgd door een sneltest.

De supporters worden ingedeeld in bubbels, een vaste groep. Iedere fan moet verklaren dat hij gedurende de aanwezigheid bij het pilotevenement in deze bubbel zal blijven en zich niet onder andere groepen zal begeven. Daarnaast krijgt de supporter een tag of andere detectiemiddel om zijn of haar bewegingen te registreren. Deze wordt tijdens de hele wedstrijd gedragen en bij het verlaten van het stadion weer ingeleverd.

De supporter wordt vijf dagen na het wedstrijdbezoek wederom getest. Indien deze test negatief is, mag de supporter weer kwetsbare doelgroepen bezoeken. De gegevens die worden opgeslagen worden geanonimiseerd verwerkt ten behoeve van wetenschappelijke analyse.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.