NEC dankzij prachtgoals van Verdonk en jarige Proper langs Sparta

Reacties

NEC heeft in eigen huis drie punten gepakt tegen concurrent Sparta Rotterdam. Dirk Proper en Calvin Verdonk zorgden op fraaie wijze voor de doelpunten.

NEC dankzij prachtgoals van Verdonk en jarige Proper langs Sparta
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
2 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

NEC begon sterk aan het duel met Sparta Rotterdam. De thuisploeg was in de openingsfase direct gevaarlijk via onder meer Proper, Tjaronn Chery en Kodai Sano. De Nijmegenaren moesten een half uur wachten op de eerste goals, maar die minuten waren het wachten dan ook waard.

In de 32ste minuut kreeg de jarige Proper de bal voor zijn rechter. De middenvelder twijfelde geen moment en krulde zijn schot heerlijk in de kruising. Daarmee waren de mooie doelpunten nog niet op in Nijmegen, want vier minuten later schoot verdediger Calvin Verdonk een vrije trap minstens net zo mooi in diezelfde kruising.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sparta kwam ondanks de twee tikjes bijzonder sterk uit de kleedkamer in de tweede helft. De bezoekers uit Rotterdam drongen NEC ver terug en kregen ook mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken. Zo legde Tobias Lauritsen de bal perfect klaar voor Shunsuke Mito, maar schoot de Japanner van dichtbij wild over. 

Na dat moment nam NEC de controle over de wedstrijd langzaam weer over, maar moest het nog wel een teleurstelling verwerken. De uitblinkende Proper raakte geblesseerd aan zijn hamstring en moest het veld verlaten. Gewonnen werd er wel en dus wipt NEC in de stand over Sparta heen naar de zevende plaats in de Eredivisie.

NEC Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.