NEC beste promovendus in vijftien seizoenen

Reacties

● NEC won tien van de zeventien thuisduels met De Graafschap in de Eredivisie (G4, V3).

NEC beste promovendus in vijftien seizoenen

● De Nijmegenaren wonnen de laatste acht Eredivisie-duels met De Graafschap op eigen terrein; de langste reeks van thuiszeges voor NEC op het hoogste niveau tegen één opponent.

● De Graafschap boekte tegen geen enkele ploeg meer Eredivisie-zeges dan tegen NEC (twaalf, net als tegen Roda JC).

● In de twee voorgaande competitieduels tussen twee promovendi dit seizoen viel in totaal één doelpunt (Tom Van Hyfte namens Roda JC tegen De Graafschap).

● Met zeventien punten na elf speelronden is NEC de best presterende promovendus sinds NAC Breda in 2000/01 (ook zeventien punten).

● De laatste keer dat NEC een wedstrijd waarin het op voorsprong kwam niet om wist te zetten in een overwinning was op 2 november 2014 uit bij Sparta Rotterdam (alle competities).

● Christian Santos was betrokken bij tien doelpunten in zijn laatste acht wedstrijden voor NEC (negen goals, één assist – alle competities).

Christian Santos is in supervorm, de spits scoorde al zeven keer in de competitie.
Christian Santos is in supervorm, de spits scoorde al zeven keer in de competitie.

● De Graafschap boekte geen enkele zege in de laatste twaalf wedstrijden, de langste reeks sinds april 2008 (toen dertien duels zonder zege – alle competities).

● De Graafschap evenaart bij een nederlaag de slechtste competitiestart ooit in de geschiedenis van de Eredivisie (twee punten na twaalf duels: Volendam in 1963/64, Cambuur in 1993/94 en Willem II in 2010/11).

● De Graafschap loste dit seizoen meer schoten van buiten het vijandelijke strafschopgebied dan elk ander team (62), maar slechts één van deze was raak (oud-NEC'er Nathaniël Will tegen AZ).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.