Nauwkeurige Klaassen bezorgt Hiddink opsteker

Reacties

Davy Klaassen toonde zich dinsdag een meerwaarde voor het Nederlands elftal. Niet alleen vanwege zijn doelpunt tegen Spanje, de 2-0, maar zeker ook vanwege zijn uitstekende spel. 'Een speciale avond', concludeerde hij tevreden.

Nauwkeurige Klaassen bezorgt Hiddink opsteker

Het was in de dagen na de blamerende 1-1 tegen Turkije een dankbaar onderwerp van debat. Had Jordy Clasie, die in balbezit meer toevoegt, niet moeten spelen in plaats van pure controleur Nigel de Jong? Bondscoach Guus Hiddink verklapte in aanloop naar de even verrassende als opluchtende zege dat Clasie tegen de regerend Europees kampioen in de basis had gestart.

Ware het niet dat de Feyenoorder zich met een knieblessure afmeldde voor de oefenwedstrijd in Amsterdam. De spotlights richtten zich in De Arena uiteindelijk dan ook niet op de veelbesproken Clasie, maar op de 22-jarige Klaassen. De uitblinkende Ajacied liet dinsdag zien een absolute meerwaarde te zijn voor Oranje.

Nauwkeurig
Klaassen gebruikte het woord 'mooi' na afloop in korte tijd een flink aantal keer. Hij vond het mooi dat hij in de basis begon, mooi dat hij mocht scoren, mooi dat dat juist in een overwinning op Spanje gebeurde en sprak ook van een mooie opsteker voor Oranje. Maar mooi waren zeker ook de cijfers die hij kon overleggen.

Ruim 93 procent van de door Klaassen gespeelde ballen kwamen bij een medespeler terecht. Een hoger percentage dan collega-middenvelders Wesley Sneijder en Daley Blind, terwijl aan de andere kant ook bijvoorbeeld Cesc Fabregas, Isco en Santi Cazorla minder nauwkeurig waren. Maar ook nam hij met zijn diepgang wat druk weg bij Sneijder, die daardoor niet in zijn eentje verantwoordelijk hoefde te zijn voor het gevaar achter de spitsen.

'Het was een speciale avond. De eerste keer in de basis van Oranje en dan meteen scoren. Dit is wel weer wat anders dan de Eredivisie', glunderde Klaassen na afloop tegenover FOX Sports. 'Dit is weer zo'n trapje hoger, dat merkte ik ook al in de Champions League.' Om vervolgens tevreden te constateren dat hij moeiteloos overeind bleef tegen Spanje. 'Ja, gelukkig wel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.