Natrappen Idrissi: 'Wij willen hier een rode kaart zien'

Reacties

Volgens Reinold Wiedemeijer had Oussama Idrissi een rode kaart verdiend voor zijn merkwaardige actie in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. De aanvaller kwam weg met natrappen in het duel dat uiteindelijk met 1-2 werd gewonnen door AZ.

Natrappen Idrissi: 'Wij willen hier een rode kaart zien'
© Pro Shots

Idrissi belandde in een duel met Rodney Kongolo, verspeelde de bal en leek toen vervolgens uit frustratie na te trappen. Scheidsrechter Kevin Blom gaf slechts een vrije trap. De VAR beoordeelde de situatie, maar de linksbuiten kwam alsnog weg zonder kaart.

Volgens Wiedemeijer, de coach van het scheidsrechterskorps, was dat fout. De oud-arbiter zegt bij FOX Sports: 'Wij willen hier wel een rode kaart zien. Wij weten dat het natrappen van vroeger er niet meer is. Vroeger was het bij een klein tikje al rood, maar dat is niet meer. Er is wat opgeschaald. Het moet wat gemener zijn en harder gebeuren, maar wij vinden dit toch wel een voorbeeld van dit is te hard.'

Omdat zowel de scheidsrechter als de VAR de situatie al heeft beoordeeld en Idrissi heeft vrijgepleit, kan de aanklager betaald voetbal van de KNVB niets meer doen. Idrissi kan zo weer in actie komen bij de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk komende vrijdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.