Nations League-duels Oranje verplaatst wegens play-offs om WK-ticket

Reacties

Drie van de vier Nations League-wedstijden die Oranje in juni speelt zijn verplaatst. Dit heeft alles te maken met de play-offs om het laatste Europese WK-ticket, waarvoor een definitieve datum is gevonden.

Nations League-duels Oranje verplaatst wegens play-offs om WK-ticket
© Pro Shots

Door de oorlog in Oekraïne kon de nationale ploeg van dat land vorige maand immers niet in actie komen. Duidelijk was al wel dat de halve finale tegen Schotland in juni zou worden afgewerkt, nu heeft de UEFA in samenspraak met de verschillende nationale bonden en de FIFA een datum gevonden. Op 1 juni zullen Schotland en Oekraïne de halve finale spelen, de finale om een WK-ticket tegen Wales (dat in maart al van Oostenrijk won) is op 5 juni.

Omdat Wales tegenstander van Oranje is in de Nations League, heeft dit ook gevolgen voor het Nations League-schema van het Nederlands elftal. De eerste wedstrijd tegen België blijft staan op 3 juni, maar de overige drie duels worden verschoven. Wales – Nederland gaat van maandag 6 naar woensdag 8 juni, Nederland – Polen gaat van vrijdag 10 naar zaterdag 11 juni en Nederland – Wales gaat van maandag 13 naar dinsdag 14 juni.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.