Napoli zwaait geliefde Mertens definitief uit: 'Geld nodig voor jonge spelers'

Reacties

Napoli heeft Dries Mertens definitief uitgezwaaid. De topscorer aller tijden vertrekt transfervrij nadat deze zomer zijn contract afliep in Napels.

Napoli zwaait geliefde Mertens definitief uit: 'Geld nodig voor jonge spelers'
© Pro Shots

President Aurelio De Laurentiis legde bij het Napolitaanse Radio Kiss Kiss de situatie uit. 'We bedanken hem voor alles wat hij voor ons heeft gedaan. Maar als het op geld aankomt, moeten we nee zeggen. Ik voel de liefde voor de club, maar ik moet ook niet vergeten dat voetbal naast pure passie ook een industrie is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Laurentiis was openhartig over de aanbieding die er voor Mertens lag. 'We hebben hem vier miljoen euro bruto per seizoen aangeboden, maar hij weigerde. Dus heb ik hem bedankt voor alles, maar ook gezegd dat we niet verder kunnen gaan dan dat. Ik heb geld nodig om jonge spelers te kopen, die Napoli de komende jaren kunnen verder helpen. Toen we Mertens en Koulibaly binnenhaalden, twijfelden de fans ook, maar zij werden winnaars hier.'

Mertens speelde in totaal 397 wedstrijden voor Napoli, waarin hij liefst 148 keer het net wist te vinden. Afgelopen seizoen liet hij Marek Hamsik al achter zich als all-time topscorer en bereikte hij daarna nog een mooie mijlpaal. Niemand maakte meer Serie A-goals voor Napoli dan Dries Mertens.

Spelersprofiel

D. Mertens


D. Mertens
Geboortedatum:
6 mei 1987
Leeftijd:
37
Geboorteplaats:
Leuven
Nationaliteit
België
Lengte:
1,69 m
Gewicht:
61 kg
Huidige club:
Galatasaray
Bekijk hier al onze video's
Meer Napoli
Meer over Napoli
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer D. Mertens
Meer over D. Mertens
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.