Napoli wil 'uit principe' geld zien als Spalletti bondscoach van Italië wordt

Reacties

Aurelio De Laurentiis is niet bereid een uitzondering te maken voor de Italiaanse voetbalbond (FIGC). De president van Napoli wil het afgesproken geldbedrag zien als ex-Napoli-trainer Luciano Spalletti de nieuwe bondscoach wordt.

Napoli wil 'uit principe' geld zien als Spalletti bondscoach van Italië wordt
© Pro Shots

Na het succesvolle seizoen waarin Napoli zich kroonde tot kampioen van Italië, wilde succescoach Spalletti een sabbatical. Hoewel zijn contract in Napels nog een jaar doorliep, gaf hij aan 'moe' te zijn en even rust te willen houden. De Laurentiis werkte mee, maar liet contractueel een vergoeding van drie miljoen euro opstellen, voor het geval de sabbatical niet zou worden nageleefd.

Inmiddels is Spalletti nadrukkelijk in beeld om de opgestapte Roberto Mancini op te volgen als bondscoach van Italië. Volgens de Italiaanse media is er echter één probleem: de Italiaanse voetbalbond is niet bereid een afkoopsom (of in dit geval boete) te betalen voor een trainer, iets wat ook nog nooit gebeurd is. De Laurentiis wil dat geld echter om principiële redenen toch hebben.

'Uit dankbaarheid voor het werk dat hij heeft verricht, heb ik meegewerkt aan zijn wens om te vertrekken, ook al had ik hem aan zijn contract kunnen houden', vertelt De Laurentiis op de website van Napoli. 'Het verrast me dat deze situatie zich voordoet enkele weken voor twee belangrijke duels van Italië.' Begin september spelen de Italianen EK-kwalificatieduels met Noord-Macedonië en Oekraïne.

'Als de keuze (terecht) valt op Spalletti, een geweldige coach met 25 jaar ervaring op het hoogste niveau, en ze bieden een salaris van drie miljoen voor drie jaar, dan is er geen reden om aan te nemen waarom één miljoen bruto per jaar niet kan worden betaald. Voor Napoli is drie miljoen euro duidelijk niet veel, maar het is geen geldkwestie, het is een principekwestie, die niet alleen Napoli aangaat, maar het hele Italiaanse voetbalsysteem', oordeelt hij kritisch over de nationale voetbalbond.

Za 9 sep. 2023

Di 12 sep. 2023

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.