Bondscoach Mancini per direct weg bij Italië

Reacties

Italië moet op zoek naar een nieuwe bondscoach. Roberto Mancini heeft per direct ontslag genomen bij de Europees kampioen van 2021.

Bondscoach Mancini per direct weg bij Italië
© Pro Shots

De timing is opvallend. Twee maanden geleden pakte Italië nog het brons tijdens de eindronde van de Nations League door het Nederlands elftal met 2-3 te verslaan.

Over iets minder dan een maand hervat Italië de EK-kwalificatie met wedstrijden tegen Noord-Macedonië (9 september) en Oekraïne (12 september). Daar ligt druk op, omdat Italië de kwalificatie begon met een nederlaag tegen Engeland.

De Italiaanse bond FIGC meldt dat Mancini zaterdagavond laat zijn ontslag heeft ingediend en dat dat is geaccepteerd. De bond denkt de komende dagen al een opvolger te kunnen presenteren.

Mancini begon in 2018 als bondscoach van Italië en hielp het land uit een historisch dal: voor het eerst in zestig jaar wisten de Azzurri zich niet te plaatsen voor het WK. Onder Mancini begon een revolutie die uiteindelijk leidde tot de eindwinst van het EK van 2020, dat vanwege corona een jaar later werd gespeeld.

Bij de kwalificatie voor het WK van 2022 ging het echter wéér mis, ditmaal in de play-offs tegen nota bene Noord-Macedonië. Mancini behield zijn baan en begon opnieuw aan een enorme klus om door te selecteren en Italië weer toekomstbestendig te maken. Het is nu aan zijn opvolger om dat project te voltooien.

Bekijk hier al onze video's
Meer Italië
Meer over Italië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.