Napoli vreest voor magische Mertens na herovering koppositie

Napoli heeft zondag de koppositie heroverd op Juventus. Dries Mertens leidde de 0-2 zege op Serie A-hekkensluiter Benevento in met een magische goal, maar moest voortijdig het veld verlaten met een vervelende blessure.

Deze zondag maakte Juve, de enige overgebleven concurrent in de Scudetto-strijd, indruk met een 7-0 zege op Sassuolo. Daardoor moest Napoli winnen om weer lijstaanvoerder te worden. De ploeg van Maurizio Sarri speelde goed, maar had het niet zo makkelijk als tijdens de eerste derby tegen de regiogenoot uit Campanië (6-0).

Na twintig minuten was een fraaie staaltje beheersing en gevoel van Mertens de Benevento-defensie te machtig. De Belg schiep ruimte voor zichzelf in het drukke strafschopgebied en lobde de bal verfijnd over doelman Christian Puggioni heen in de verre hoek. Zes minuten eerder was Lorenzo Insigne al met een stiftje dicht bij de openingstreffer geweest, maar die raakte de lat.

Het belangrijkste wapenfeit van de thuisploeg in de eerste helft kwam van voormalig SC Heerenveen-speler Filip Djuricic, die in kansrijke positie naast schoot. Na rust vergrootte Napoli de marge: Marek Hamsik tikte binnen op aangeven van José Calléjón. Benevento dacht een enorme kans te krijgen op de aansluitingstreffer, maar de beslissing voor een penalty werd teruggedraaid na inmenging van videoarbitrage wegens buitenspel.

Na de 0-2 liet Napoli de aanvallende intenties grotendeels varen. Hoewel de bezoekers de zege makkelijk over de streep trokken, kregen ze nog wel een flinke tegenslag te verwerken. Mertens verliet het veld met een pijnlijke enkel en dito gezicht na een harde overtreding van Berat Djimsiti.