Zevenklapper Juve tegen Sassuolo, wereldgoal niet genoeg voor Milan

Juventus heeft de titelaspiraties nog maar eens onderstreept. In de 23ste speelronde speelde AC Milan op bezoek bij Udinese gelijk, AS Roma won bij Hellas Verona en Juventus denderde over Sassuolo heen. Het Nederlands getinte Atalanta boekte eveneens een zege.

Juventus - Sassuolo 7-0
Juventus, dat deze speelronde begon op één punt achterstand van koploper Napoli, maakte in eigen huis gehakt van Sassuolo. Al bij rust leidde de ploeg van trainer Massimiliano Allegri met 4-0. Uitblinker Sami Khedira (foto) schoot zichzelf twee keer op het scoreformulier, waarna Miralem Pjanic de ruststand met een aardige poeier bepaalde. Linksachter Alex Sandro had de ploeg uit Turijn al vroeg in het duel op voorsprong gezet.

In de tweede helft ging Juve rustig verder. De thuisploeg domineerde de wedstrijd en Sassuolo kwam er niet aan te pas. Claudio Marchisio gaf de bal na ruim een uur spelen aan Gonzalo Higuaín, die koelbloedig afrondde. In de slotfase was de Italiaanse middenvelder, met een fantastische pass, wederom aangever en de spits wederom de afronder. De Argentijn tekende vervolgens met zijn derde treffer ook nog voor de 7-0 eindstand.

Udinese - AC Milan 1-1
AC Milan heeft de laatste weken de weg omhoog ingeslagen en trok de ingezette lijn tegen Udinese in eerste instantie door. Al na negen minuten moest de Udinese-defensie, met Bram Nuytinck in de basis, een tegengoal slikken. Suso haalde vanaf dertig meter verschrikkelijk hard uit en zag zijn pegel via de onderkant van de lat binnenvallen.

In de tweede helft ging het echter mis bij Milan. Davide Calabria pakte na ruim een uur spelen zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Udinese ging daarna vol op de aanval en dat resulteerde in de verdiende  gelijkmaker. Curieus was die wel. Een voorzet werd door Leonardo Bonucci aangetikt waardoor Gianluigi Donnarumma de bal per abuis in zijn eigen goal tikte: 1-1.

Hellas Verona - AS Roma 0-1
Het in een crisis verkerende AS Roma (slechts één van de afgelopen negen duels werd in winst omgezet) begon uitstekend op bezoek bij Hellas Verona. Al na 43 seconden pikte toptalent Cengiz Ünder de bal op om na een korte dribbel knap raak te schieten. In de eerste helft had de thuisploeg vervolgens helemaal niks in te brengen, maar vergat Roma de score uit breiden.

In het tweede bedrijf werd het spelbeeld anders. Roma-middenvelder Lorenzo Pellegrini besloot na zes minuten om vol van achteren in te glijden op Ryder Matos en kreeg daarvoor - terecht - de rode kaart. Hellas nam vervolgens het initiatief, maar wist weinig te creëren waardoor het 0-1 bleef. De ploeg van Kevin Strootman maakte zo een eind aan een belabberde reeks.

Atalanta Bergamo - Chievo 1-0
Het Nederlandse duo bij Atalanta Bergamo heeft goede zaken gedaan thuis tegen Chievo. Marten de Roon en Hans Hateboer speelden beiden de gehele wedstrijd en wonnen uiteindelijk dankzij een goal van Gianluca Mancini. Door de overwinning klimt Atalanta over AC Milan heen op de ranglijst naar de zevende plek.